Зелений тариф. Крок за кроком

підключення зеленого тарифу

Україна переходить на зелений тариф. Чим він вигідний?

Ви встановили у себе сонячну станцію, щоб неплатити за електроенергію загального споживання. Якщо ви не використовуєтевсієї енергії, що виробляється вашими панелями, то держава будекупувати у вас надлишок.

Таким чином, з часом ви повернете частину грошей, витрачених на установку станції, отримуючи пасивний дохід. Днем (коли вас немає вдома), ви продаєте кіловати державі, а ввечері (після роботи), купуєте їх назад. Закон вже не новий і був підписаний у 2016 році. Ви можете спокійно з ним ознайомитися, перейшовши за посиланням http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z0539-14.

Зелений тариф для населення

До кінця 2019 року 561.65 коп- кВт \ год

До кінця 2024 року 504.81 коп- кВт \ год

До кінця 2029 року 449.65 коп- кВт \ год


Умови підключення зеленого тарифу.

Встановити станцію по виробленню електроенергії, що не перевищуєсили тридцяти кВт. Сонячні батареї можуть перебувати на дахах будь-яких будівель (інакше буде інша оплата від держави). На землі дозволено встановлювати тільки юридичним особам.

В місцеве обленерго подаєте заявку і плани підключення (що надається фірмою установником). У банку замовляєте особистий рахунок (куди держава буде вам перераховувати кошти за надлишок кВт енергії). Дані вписуються в Заяву. Узгоджувати з обленерго план розташування генеруючої установки. Сплачуєте рахунок за облаштування місця огляду. Облаштовуєте це місце. Викликаєте державного працівника обленерго. Після огляду, він дає позитивний висновок. Підписуєте ще договір купівлі-продажу. Якщо ви хочете більш детально почитати про підключення зеленого тарифу, Відвідайте сайт підприємства Держенергоефективності, де все розписано донайдрібніших подробиць. Щоб не заповнювати заяву на місці,скачайте його там же і заповніть будинку. Це буде швидше і ефективніше.

Найпростіша математика за зеленим тарифом.


Ви поставили сонячну станцію на десять кВт. Витрати на обслуговування вашого будинку приблизно 200 кВт в місяць. В середньому дві тисячіп'ятсот в рік. З урахуванням сонячних днів в Україні, станція буде давати відтрьохсот до однієї тисячі двохсот кВт в день. За рік в середньому виходить 10000тисяч (округлимо). 10000-2500 = 7500 (надлишок для продажу державі подоговору зеленого тарифу). Тепер 7500 * 5.60 = 42000 гривень. всі розрахункиприблизні, але близькі до реальності. Ви вкладаєте гроші в свійкомфорт і отримуєте ще пасивний дохід. Українська влада погодилися дати населенню можливість встановлювати користуватися зеленим тарифом, завдяки вимогам Європи, яка бореться за поліпшення навколишнього середовища та мінімального використання природних ресурсів.

Запись опубликована в рубрике Полезно. Добавьте в закладки постоянную ссылку.